• K9 DogHealth - Immune boosting, cartilage strengthening products for dogs.

Csontrák (osteosarcoma) a kutyáknál

Csontrák (osteosarcoma) a kutyáknál 650 366 Kutyaegészség

A csontrák (osteosarcoma) a kutyák egyik leggyakoribb daganat típusa. Általában a középkorú vagy idősebb (bár egyre gyakrabban fordul elő fiatalabb, 2-3 éves kutyáknál), nagytestű kutyafajtáknál alakul ki, (bernáthegyi, újfundlandi, német dog, pireneusi hegyi kutya, cane corso, berni pásztorkutya), és leginkább a kanokra jellemző.

A csontrák olyan daganat típus, mely általában a csont felszínén keletkezik, és onnan terjeszkedik a csont belseje felé. A kialakulás pontos oka sajnos még nem ismeretes.

A csontrák (osteosarcoma) tünetei

A csontrák tünetei leggyakrabban a daganat helyének közelében jelentkezik. Ez jellemzően a végtagok, bokájuk, és térdük környéke, de előfordulhat még többek közt a bordáknál, illetve az orrüregben is. A tünetek a daganat elhelyezkedésétől függően változhatnak. Lehet az adott helyen csontnagyobbodás, látványos duzzanat, ha a végtagok érintettek ízületi fájdalom, sántítás, orrüreg esetén tüsszögés, orrvérzés, nehézlégzés.

A csontrák (osteosarcoma) kezelése kutyáknál

A kezelés hatékonysága számos tényezőtől függ, többek közt, hogy a daganat milyen mélyen helyezkedik el a csontban, illetve már elérte-e a csontvelőt.

 • K9 InuExtra

  K9 InuExtra®

  • Additional anti-tumour treatment
  • For sport, competition and working dogs to enhance performance
  • To support the immune system in ageing dogs
  25 800 Ft
Az osteosarcoma kezelésére a leghatékonyabb módszer a daganatos rész műtéti eltávolítása.
Általában az érintett végtagot amputálni kell, de a daganat elhelyezkedésétől és méretétől függően, van, hogy a kisebb, helyi beavatkozás is elegendő. Ez azonban elég ritka.

A műtéti beavatkozás sikere elsősorban attól függ, hogy a kutya immunrendszere képes-e harcolni a daganat áttéte, illetve kiújulása ellen. Önmagában a daganat eltávolítása ritkán jelent teljes gyógyulást, mert az esetek 90 %-ban a daganat előbb-utóbb kiújul, függetlenül a műtét sikerétől.

A műtétet követően gyakran kemoterápia következik, de sajnos ez a csontrák esetén nem igazán hatásos. Sugárkezelést is alkalmaznak, de ez leginkább csak a fájdalmat csökkenti, ha a műtéti beavatkozás nem lehetséges. Azonban fontos megérteni, hogy a műtét, a sugárkezelés és a kemoterápia önmagában nem gyógyítja meg a rákot.

A szervezet, illetve az immunrendszer az, ami képes legyőzni a daganatot!

Csontrák

Csontrák

A megerősített immunrendszert a kemoterápia és a sugárkezelés sokkal kevésbé képes legyengíteni, illetve a lábadozás során sokkal jobban ellenáll mind a belső-, mind pedig a külső fertőzéseknek, kórokozóknak. Az egészséges immunrendszer felismeri a keletkező daganatos sejteket és megfelelően reagál, ezáltal jelentősen csökkentve az áttétek és a kiújulás esélyét. Ezért fontos és ajánlott egy immunmoduláló terápia a műtét időszakában és az azt követő utókezelés során.

Bár az osteosarcoma rendszerint egy helyen alakul ki, azonban ez a daganattípus rendkívül hajlamos az áttétképződésre, illetve a kiújulásra.

Fontos, hogy a szervezet maga ismerje fel, reagáljon megfelelően és váljon ellenállóvá a daganatos sejtekkel szemben.

A saját tapasztalataink és teszteléseink azt mutatták, hogy az egyébként egészséges kutyák hagyományos (műtét, kemoterápia, sugárkezelés) kezelése kiegészítve valamilyen immunmoduláló terápiával, (mint a K-9 Immunity™, vagy hasonló készítmények) lényegesen jobb eredményeket produkáltak, mint önmagukban a műtéti beavatkozások.

A csontrák és az immunrendszer erősítése

Strengthening the immune system is essential in cancer (Lymphoma, Osteosarcoma, Mastocytoma, Hemangiosarcoma in dogs, Dog mammary tumour, stb.), illetve bármilyen egyéb, immun-rendellenességből eredő megbetegedéssel szemben is! Míg a szervezet önállóan nem reagál az adott betegségre, addig nem beszélhetünk igazi gyógyulásról, csak tüneti kezelésről.

Ezért sok állatorvos azt mondja, jogosan, hogy csak meghosszabbítani lehet a kutyus életét, de a daganat még ott van.

Mivel a műtét, a kemoterápia és a sugárkezelés költségei igen magasak, gyakran kérdezik tőlünk, hogy a K-9 Immunity használata önmagában elegendő-e?

A megelőzésben jelentős szerepe lehet, azonban meglévő tumor esetében nem biztos, hogy elegendő. A rák kialakulását nagy valószínűséggel az immunrendszer helytelen működése engedte.A kifejlődött daganat tovább terheli a szervezetet. Lényeges, hogy először hagyományos kezelésekkel a lehető legjobban eltávolítsuk a burjánzó, degenerált sejtek nagy részét, ezáltal tehermentesítve a szervezetet. Ezt követően immunmoduláló terápia segítségével újra „megtanítsuk” a szervezetet megfelelően reagálni. Ennek ellenére van tudomásunk olyan esetről, mikor a K9 Immunity™ és K9 Transfer Factor™ együttes használata – hagyományos kezelések nélkül -, teljes gyógyuláshoz vezetett.

Bármit is szándékozik tenni, kérjük, minden döntését vitassa meg állatorvosával!

A megfelelő étrend létfontosságú

Cancer is one of the most common causes of death in dogs. Many experts believe that the main reason for this is a poor diet. We usually feed our pets a diet based on cereals, even though dogs do not naturally graze on wheat fields. Dogs do not have the enzymes to digest and utilise grain. They are basically carnivores! Mikor egy húsevő állat gabona alapú étrenden él, a szervezete nem kapja meg (vagy nem tudja feldolgozni és hasznosítani) a számára megfelelő tápanyagokat. Ekkor, nagy eséllyel immun-rendellenességek léphetnek fel, beleértve a rákot is.

Ha valóban a helytelen táplálék az egyik legfőbb kiváltó oka a rákos megbetegedéseknek, akkor nyilvánvaló, hogy a helyes étrend elengedhetetlen a daganatos kutyák számára. Valójában a megfelelő étrend az egyik legfontosabb tényezője a sikeres daganatos kezelésnek! Hogy a kutyánknak valóban megadjunk mindent a daganat elleni harchoz, a megfelelő tápanyagokat kell biztosítanunk számukra. Azért, mert egy kutyatáp drága, vagy sokan ajánlják, vagy trendi neve van, még nem biztos, hogy az a legjobb a daganatos kutyának. További információért olvassa el a DAGANATOS KUTYA TÁPLÁLÁSA .


K9 Immunity™

K9 Immunity

K9 Immunity

Immunomodulating food supplement for dogs with the natural power of 6 different medicinal mushrooms. .

The K9 Immunity was developed for guide dogs suffering from cancer, but is now available for all dogs. It has already been used with outstanding success in more than 10,000 dogs suffering from cancer!

The K9 Immunity™ contains immunomodulatory compounds called heteropolysaccharides, including PSK, PSP, and Lentinan, which are the three most commonly used anticancer compounds. It also contains nearly 200 other closely related polysaccharides that help the immune system function properly.

The K9 Immunity™ is made from 100% USDA (US Department of Agriculture) and EU Certified Organic approved ingredients, under strict GMP (Good Manufacturing Practices) and FDA (US Food and Drug Administration) recommendations. All-natural, non-toxic, 100% certified pure ingredients manufactured by Aloha Medicinals Inc.

Sources: www.dogcancer.net