• K9 Kutyaegészség - Immunerősítő, porcerősítő termékek kutyáknak.

A gyógygomba, a gyógygombák hatásai

A gyógygomba, a gyógygombák hatásai 650 366 Kutyaegészség

A gyógygombák hatóanyagai stimulálják a szervezet immunrendszerét, gátolják a daganatok keletkezését, növekedését illetve szóródását mellékhatások nélkül.

A gyógygombák a tradicionális távol-keleti gyógyítók által régóta használt bizonyos gomba fajták, melyek többek között immunerősítő tulajdonságaiknak köszönhetően alkalmasak különböző betegségek gyógyítására.

Ezek az orvosi gombák, vagy “gyógygombák” különleges tulajdonságaik mellett, ellátják a testet a szükséges tápanyagokkal: vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fehérjékkel. Ezek a vegyületek elengedhetetlenek a szervezet energiatermeléséhez és a sejtek megfelelő működéséhez. Az egyes gombák más-más jótékony tulajdonságokkal bírnak. A legfontosabbak számunkra azok, melyek bevethetők a daganat elleni küzdelemben.

Egyre több figyelmet fordítanak világszerte a gyógygombák tanulmányozására. A munkát megkönnyíti, hogy a gyógygombákat már évezredek óta használjuk. Így váratlan, előre nem látható mellékhatásoktól aligha kell tartanunk.

Egyes természetes növényi eredetű hatóanyagokat, speciális, egyedi polysaccharidokat, melyek a gyógygombákban található néhány országban (például Japán) már tumor ellenes gyógyszerként is engedélyeztek.

A speciális polysaccharidok hatásukat tekintve, többek között képesek elvágni a tumorsejtek vérellátását és aktiválni az NK és falósejtek tumor ölő funkcióit, növelni az inzulin- érzékenységet és csökkenteni az inzulinszintet elősegítve ezzel a betegek gyógyulását.

Gyógygombák a K9 termékekben

(K9 INU®K9 InuExtra®, K9 InuFactor®, K9 InuFlex®K9 Immunity™K9 Immunity Plus™K9 Full Flex™, K9 InuFelx®)

Agaricus blazei Murill – Mandula gomba

Gyógygombák

Mandula gomba

 • K9 InuFlex kutya porcerősítő zöldkagylóval és gyógygombával ESM-mel

  K9 InuExtra®

  • Daganatos megbetegedés kiegészítő kezelésére
  • Sport, verseny, és munkakutyáknál teljesítmény fokozásra
  • Korosodó kutyáknál az immunrendszer támogatására
  27 500 Ft
 • K9 Inu

  K9 INU®

  • Hazai gyártású termék
  • Daganatos megbetegedés kiegészítő kezelésére
  • Áttétképződés esélyének csökkentésére
  15 950 Ft
Hozzávetőleg 60 évvel ezelőtt, 1945-ben William Alphonso Murill nevű amerikai mikológus, addig ismeretlen új fajként Floridában írt le először egy fehér tönkű, barnás kalappal rendelkező csiperkefélét. Ez a gomba dekoratív megjelenésével, kellemes mandulára–marcipánra emlékeztető illatával és ízével hamar népszerű lett a világon.

Az Agaricus blazei napjaink egyik igen intenzíven kutatott faja lett. Bebizonyosodott róla, hogy egyes baktériumos és vírusos betegségekben pozitív hatással van a gyógyulásra. Szintén kiegészítő kezelője egyes rákbetegségeknek és cukorbetegek is fogyaszthatják. Ez az egyik ok, amiért napjainkra igen keresettek lettek az ebből a gombából előállított szárított, kapszulázott termékek szerte a világon.

A gomba hatóanyagai

 • Polysaccharidák: Lentinan 23,5 szer nagyobb mennyiség található benne, mint az átlagos gombákban. Japánban 1985 óta gyógyszerként használják a különböző daganatos megbetegedések és egyéb immunhiányos állapotok javítására.
 • Szteroidok: 6 féle szteroidot tudtak kinyerni a gomba testéből
 • Lipidek és Lektinek

A gombának tulajdonított hatások

 • növeli az immunrendszer védekezőképességét
 • csökkenti a koleszterin szintet
 • jótékony hatással bír a szív- és érrendszerre
 • javítja a májműködést
 • csökkenti az inzulin rezisztenciát

http://en.wikipedia.org/wiki/Agaricus_blazei
http://findmeacure.com/2010/05/27/agaricus-blazei-mushroom/

Cordyceps sinensis – Hernyógomba

Gyógygombák

Hernyógomba

A hernyógombát ősidők óta Ázsia legértékesebb anyagai közé sorolják – a Cordyceps drágább volt az ezüstnél is! A gomba Tibet magaslatain egy bizonyos rovar lárváin élősködve, a föld alatt fejlődik ki, míg ki nem nő a földből.Az ősi kínai medicina ismert szerepelője, a Cordyceps sinensis, azaz a kínai hernyógomba laboratóriumi kísérletekben csökkentette a rákos daganatok növekedését. A Cordyceps gombát több országban is a sugárkezelés és kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére használják, mint alternatív készítményt.

A nottinghami egyetem kutatói azonban kimutatták, hogy a kínai hernyógomba aktív összetevője, a cordycepin képes a daganat sejtek növekedését lassítani.

Ez a hatás kétféleképpen történhet, attól függően, hogy mekkora dózist kap a beteg:

 • Alacsony dózisban a cordycepin megzavarja az mRNA (messenger RNS) működését, ami arra ösztönzi a tumor sejtet, hogy fehérjét építsen.
 • Nagyobb dózisban a Cordyceps gomba kivonat közvetlenül fehérje termelésre buzdítja a sejteket.

Bár ez a két folyamat technikailag különböző, mindkettő bekövetkezhet, mivel a cordycepin hatással van a sejtek fehérje termelésére. A Cancer Research UK szerint a Cordyceps gombának rák megelőző, anti-tumor, valamint metasztázis (áttét) gátló tulajdonsága van.

Kínai és japán kutatók vizsgálták a Cordyceps sinensis rákos daganatokra gyakorolt jótékony hatásait. Egy kutatás során az 50 tüdőrákos beteg 46%-ában volt tapasztalható a tumor méretének csökkenése. Japán kutatók szerint a Cordyceps sinensis növeli az immunrendszer működését, ezáltal a szervezet ellenálló képességét a rákos sejtekkel szemben. Állításukat egérkísérletekkel bizonyították. Valamint a Cordyceps sinensis elősegíti az immunrendszer működését és a szervezet ellenálló képességét.

(Forrás: Dr. Zhu at the Journal of Alternative and Complementary Medicine 1998)

http://antalvali.com/hirek/egy-igeret-a-rakkutatasban-a-cordyceps-gyogygomba.html
http://ortomolekularis.blogspot.com/2010/03/cordyceps-egy-furcsa-gomba.html

Ganoderma lucidum – Pecsétviaszgomba

Gyógygombák

Pecsétviaszgomba

Pecsétviaszgomba, reishi, lingzhi, lakkostapló. Sok néven illetik világszerte a Ganoderma lucidum gyógygombát, mely a világ számos területén megtalálható. Kínában már 4000 éve az egyik leghatékonyabb gyógyító növényként tartják számon. Az első írásos emlékek 2000 éves múltra tekintenek vissza.

A pecsétviaszgomba Japánban talán a legelfogadottabb gyógygomba, melynek az alábbi hatásokat tulajdonítják:

 • Gyulladás csökkentő és simaizom lazító hatás.
 • Vércukor csökkentő hatás – ganoderan A és B.
 • Vérnyomás csökkentő, nyugtató hatás – adenozin, triterpének, ganoderol A és B.
 • Antihisztamin szerű, allergiát gyógyító hatás – C és D típusú ganoder savak.
 • Daganatsejtekre gyakorolt gátló hatás – ganodersav T és Z, valamint óriás poliszacharidok.
 • Koleszterin és vérzsír csökkentő hatás – ganodersav származékok.

A kiterjedt szakirodalom szerint elsősorban máj-, tüdő-, gyomor-, bél-, prosztatarák és bizonyos leukémia féleségek esetében került sor olyan vizsgálatokra, amelyek alapján, főleg a távol-keleti országokban (Kína, Japán, Korea) kiegészítő kezelésként kifejezetten javasolják a ganoderma fogyasztását. Külön kiemelik ezek a tanulmányok a ganoderma béta-glükán tartalmát, és azt, hogy a béta-glükánok hatékonysága C-vitaminnal kombinálva növelhető. A béta-glükánok szerepe szintén nem elhanyagolható, amikor a gomba tumor sejtekre és az immunrendszerre gyakorolt hatását elemezzük.

http://antalvali.com/ganoderma.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Ganoderma_lucidum

Lentinula edodes – Shii-take

Shii-take

Shii-take

Előnyös tulajdonsága, amely különösen keringési problémákkal küzdők számára teszi kedvezővé fogyasztását, hogy jelentős a kálium és foszfor tartalma, ugyanakkor kevés nátriumot tartalmaz. A gomba ugyanakkor, – pontosabban a benne lévő eritadenin vegyület – a szervezet lipoproteinjeit kevesebb zsír és több fehérje tartalmúvá alakítja, csökkentve a vér koleszterinszintjét. Kísérletek szerint csökkenti a vérnyomást és gátolja a trombózis képződését is.

A shii-take gomba egészségvédő hatása elsősorban szénhidrát-összetételében rejlik.  Számos összetett szénhidrátot, poliszacharidot mutattak ki belőle – köztük a legjelentősebb a poliszacharida lentinan -, amely gátolja a baktériumok és a vírusok szaporodását, és az immunrendszer erősítésével még daganatgátló hatással is rendelkezik. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a lentinan hatására egyrészt biológiailag aktív anyagok termelődnek, melyek ösztönzik a szervezet immunrendszerének működését, másrészt fokozzák a vérben levő falósejtek (makrofágok) aktivitását. Ez a magyarázata a gomba allergia- és gyulladáscsökkentő hatásának is. A shii-take mindemellett bakteriosztatikus hatású is, gátolja több baktériumfaj szaporodását.

http://www.cordycepsreishiextracts.com/shiitake_extract_lentinula_edodes.htm

Grifola frondosa – Óriás bokrostapló gomba

Óriás bokrostapló gomba

Óriás bokrostapló gomba

” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>http://en.wikipedia.org/wiki/Grifola_frondosa

A Grifola frondosa különböző területeken kifejtett gyógyító hatásait az 1980-as években ismerték fel. Ekkor mutatták ki azt is, hogy a Grifola frondosa bizonyos részei anti-tumor, vércukor csökkentő, májerősítő és immunrendszer támogató tulajdonságokkal rendelkeznek. A Grifola frondosa vércsökkentő hatása, magas ergosterin tartalmának köszönhetően jelentősen hozzájárulhat a csontritkulás megelőzéséhez. Valószínűleg oszteoporózis (csonttömeg vesztés) elleni hatásához más, komplex természetes anyagok is hozzájárulhatnak. A Grifola frondosa olcsó alternatívája lehet a vércukorszint csökkentést célzó kiegészítő terápiáknak vércukorszint csökkentő hatásának köszönhetően. A Grifola Frondosa rendkívül hatékonynak bizonyult emlő- és tüdődaganat kiegészítő terápiájában.

Coriolus versicolor – Lepketaplógomba

Lepketaplógomba

Lepketaplógomba

A Lepketaplót egyes országokban rendszeresen termesztik természetes poliszacharidok, a Béta-glükán (PSK) és a poliszacharid-peptid (PSP) előállítására. Az ebből készült gyógyszereket daganatos betegek terápiájában alkalmazzák kiegészítésként a műtét, a sugárkezelés és a kemoterápia mellékhatásainak csökkentésére. A PSK Japánban általánosan használt rákellenes gyógyszer. A gombakivonat amellett, hogy csökkenti a „hagyományos” terápiák negatív hatásait, kedvező hatással van az immunrendszerre is.

http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/ComplementaryandAlternativeMedicine/DietandNutrition/coriolus-versicolor

„Grifola frondosa, Ganoderma lucidum és Agaricus blazei Murill nevű gombák hatóanyagai stimulálják a szervezet immunrendszerét, amelyek a daganatok keletkezését, növekedését illetve szóródását gátolják minden káros mellékhatás nélkül. Igen kedvező lehet a daganat sebészeti eltávolításával, besugárzással és kemoterápia alkalmazásával a polysaccharidok hatása. Feltétlen említést érdemel, hogy Japánban a polysaccharidok egyik hatóanyaga regisztrált, hivatalosan alkalmazott tumor-ellenes gyógyszer. Mivel a Grifola frondosa, Ganoderma lucidum és Agaricus blazei Murill nevű gombák sűrített por keverékének fogyasztása pl. tea formájában lényegében minden hatóanyagot biztosít, ezért használata hasznos lehet a daganatban szenvedők gyógyulásának elősegítésében és életminőségük javításában.”

(Professzor Dr. Fachet József, rákkutató, immunológus)


A kutya daganat és az immunmoduláló terápia

Az immunmoduláló terápia két részből tevődik össze:

 • hagyományos eljárásokkal csökkenteni a daganat méretét, ezáltal tehermentesíteni a szervezetet (sebészeti beavatkozás, kemoterápia, sugárkezelés),
 • aktivizálni az immunrendszert, felismertetni vele a daganatos sejtet, és megfelelő immunválaszra késztetni a szervezetet.

A K9 INU®, és K9 InuExtra® termékek főbb összetevője 6 különböző, természetes immunerősítő gyógygomba. Legfőbb hatóanyaguk a heteropoliszacharidok, melyek immunstimuláló, daganat és áttétképződés gátló hatással rendelkeznek.

A műtéti beavatkozás és a kemoterápia hatékonyan távolítja el a daganat nagy részét, azonban ez csak az egyik fele a gyógyulási folyamatnak. Ezek a beavatkozások nem gyógyítják meg a rákot, nem javítják meg az immunrendszer helytelen működését, ami engedte a daganatos sejtek fejlődését.

Azonban, mikor sebészeti beavatkozással és kemoterápiával eltávolítják a szervezetet megterhelő daganatos sejtek nagy részét, valamint ezek mellett immunmoduláló terápiával (K9 Immunity™ és K9 Immunity Plus™) cselekvésre késztetik a szervezet saját védelmi vonalát, az immunrendszert, az esélyek arra, hogy a kutya legyőzze a tumort és egy normális élettartamot éljen, kiválóak.

Az immunrendszer erősítése létfontosságú daganatos (Lymphoma, Osteosarcoma, Mastocytoma, Hemangiosarcoma, stb.), illetve bármilyen egyéb, immun-rendellenességből eredő megbetegedéssel szemben is! Míg a szervezet önállóan nem reagál az adott betegségre, addig nem beszélhetünk igazi gyógyulásról, csak tüneti kezelésről.

Az állatorvos általában azt mondja, jogosan, hogy csak meghosszabbítani lehet a kutyus életét, de a daganat még ott van. A műtét és a sugárkezelés elengedhetetlenek, hogy eltávolítsuk a szervezetből a már kifejlődött tumort, azonban a szervezet saját ereje szükséges, hogy a kutya legyőzze a betegséget.

Kulcsfontosságú, hogy az állatorvosi kezelések mellett nagy hangsúlyt fektessünk az immunrendszer erősítésére!


K9 Immunity™

K9 Immunity

K9 Immunity

Kutyáknak készült, immunmoduláló hatású táplálékkiegészítő készítmény, 6 különböző gyógygomba természetes erejével

K9 Immunity -t a daganatos megbetegedésben szenvedő vakvezető munka-kutyák számára fejlesztették ki, azonban ma már elérhető minden kutya számára. Több mint 10.000 daganatos megbetegedésben szenvedő kutyánál alkalmazták már kiemelkedő sikerrel!

A K9 Immunity™ immunmoduláló hatású összetevőket, úgynevezett heteropoliszacharidokat tartalmaz, beleértve a PSK-t, PSP-t, és Lentinant, melyek a három leggyakrabban alkalmazott rákellenes vegyület. Valamint tartalmaz még közel 200 más, szorosan kapcsolódó poliszacharidot, melyek segítik az immunrendszer helyes működését.

A K9 Immunity™ 100%-ban az USDA (Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma) és az EU Certified Organic (Minősített Biotermék) által jóváhagyott összetevőkből, a GMP (Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat) szigorú előírásai és az FDA (Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága) ajánlása alapján készül. Teljesen természetes, nem toxikus, 100%-ban igazolt tisztaságú anyagokból az Aloha Medicinals Inc. által gyártott, naponta adható készítmény.

 

Hírlevél

Szeretne értesülni a legújabb hasznos cikkeinkről, új termékeinkről?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időnként egy-egy emailben összefoglalva elküldhessük az újdonságokat!

Honlapunk süti (cookie) fájlokat használ a honlap egyes funkcióihoz, biztonsághoz és a felhasználói élmény biztosításához, melyeket a gépén tárol és sajnos szükségesek az oldal használatához. Az oldal használatával Ön hozzájárul ezen cookie-k kezeléséhez.
Tájékoztató