• K9 Kutyaegészség - Immunerősítő, porcerősítő termékek kutyáknak.

Limfóma (nyirokcsomó daganat) a kutyáknál

Limfóma (nyirokcsomó daganat) a kutyáknál

Limfóma (nyirokcsomó daganat) a kutyáknál 650 366 Kutyaegészség

A limfóma (lymphoma) egy meglehetősen gyakori daganat típus a kutyáknál, azonban többnyire jól kezelhető. A legtöbb limfóma típus jól reagál a hagyományos gyógymód – mint a kemoterápia -, és valamilyen immunmoduláló (immunerősítésre épülő) terápia, mint például a K9 INU® kombinációjára.

Az egyébként egészséges kutyák esetében a daganatos megbetegedések közül a lymphománál a legnagyobb a kigyógyulás esélye. A limfómás kutyák 50 %-a gyógyítható.

Mi a limfóma (nyirokcsomó daganat)

Kutya limfóma

A nyirokrendszer a szervezet „másik” keringési rendszere. A test egészét behálózó nyirokerek és csatornák hálózatából, nyirokcsomókból és nyirokszervekből áll. Fő funkciója a nyiroknedv keringésének biztosítása, mely a betolakodó mikroorganizmusokat és idegen testeket elpusztító fehérvérsejt típust, a limfocitákat tartalmazza.

A nyirokrendszer szervei kiszűrik a nyiroknedvből a betolakodókat és meggátolják azok továbbterjedését. A nyirokrendszer, illetve a limfociták, tulajdonképpen a szervezet elsődleges védelmét biztosítják a fertőzésekkel szemben.

Egészséges kutyáknál ezek a sejtek (limfociták) a csontvelőben képződnek, átmennek egy hozzávetőlegesen 30 napos életcikluson, majd elhalnak és felszívódnak, vagy a salakanyagokkal együtt távoznak a szervezetből.

Limfóma esetén a limfociták rákos sejtekként kezdenek viselkedni, nem pusztulnak kellő mértékben, illetve ellenőrizetlenül növekednek, osztódnak.

A kóros limfociták a nyirokcsomókban gyűlnek össze, ahol duzzanatot képeznek. Mivel a limfociták az egész szervezetben jelen vannak, kóros szövetszaporulat – azaz limfóma (lymphoma) – a nyirokcsomók mellett a test más részeiben is előfordulhat. A leggyakoribb helyszín a lép és a csontvelő, de kialakulhat limfómaa gyomorban, májban, vagy ritkábban az agyban is. A betegség gyakran támadja meg egy időben a test különböző részeit.

A kutya limfóma (nyirokcsomó daganat) tünetei

A limfóma tünetei összefüggnek a daganat(ok) testen belüli helyével. Általánosságban a magas fehérvérsejtszám, duzzadt nyirokcsomók és levertség jellemzi, de a daganat elhelyezkedésétől függően lehet étvágytalanság, hányás, hasmenés, fogyás, vagy légszomj, fojtott szívhang, esetleg a bőrön, vagy a szájban viszkető, piros dudorok, kelések.

A kutya limfómát általában egy speciális kemoterápiával, a Madison Wisconsin Protokollal kezelik.

A limfóma egy komoly, és sajnos elég gyakori megbetegedés a kutyáknál. Egyes fajták hajlamosabbak rá, mint mások. A golden retriever például különösen hajlamos az ilyen típusú kutya daganatra.

A daganat általában egy immunrendszer diszfunkció!

A limfóma és az immunmoduláló terápia

Lymphoma

Limfoszarkóma (limfóma) akkor fejlődik, mikor az immunrendszer nem azonosítja a megváltozott nyiroksejteket, mint betolakodókat, és hagyja őket ellenőrizetlenül szaporodni.

A tradicionális ázsiai gyógyászat, és az utóbbi években a modern orvoslás is alkalmaz speciális, természetes vegyületeket a rákgyógyításban, melyek feladata, hogy megpróbálják kijavítani az immunrendszer helytelen működését.

Az immunmoduláló összetevők aktivitásra késztetik az immunrendszert, hogy a degenerált sejteket felismerje, és megfelelő immunválaszt adjon. A felismerés hatására a szervezet „újra megtanulja”, hogyan reagáljon az abnormálisan fejlődő sejtekre, elpusztítja azokat, és egészséges hegszövetet hagy a helyükön. Ezt nevezzük immunmoduláló terápiának.

Az immunmoduláló szerek nem azonosak a hagyományos daganat elleni gyógyszerekkel, mint például a kemoterápia!

A kemoterápiás szerek toxikusak, és feladatuk a daganatos sejtek elpusztítása. Nagyon hasznosak a daganat elleni harcban, mert jelentősen csökkentik a degenerált sejtek számát a szervezetben, azonban a kiváltó okkal, hogy miért engedte a szervezet ezek elszaporodását, nem foglalkoznak.

Ezzel szemben az immunmoduláló szerek nem toxikusak, fő hatóanyaguk a természetben (ételeinkben) előforduló vegyületek, a heteropoliszacharidok. melyekre minden emlősállatnak szüksége van a megfelelő immunműködéshez.

Bizonyos okokból, a daganatos szervezeteknek nagyobb mennyiségre van szüksége ezekből a vegyületekből, hogy az immunrendszerük ismét felismerje és elpusztítsa a daganatos sejteket.

A nyirokcsomó daganat kezelése kutyáknál

 • K9 InuFlex kutya porcerősítő zöldkagylóval és gyógygombával ESM-mel

  K9 InuExtra®

  • Daganatos megbetegedés kiegészítő kezelésére
  • Sport, verseny, és munkakutyáknál teljesítmény fokozásra
  • Korosodó kutyáknál az immunrendszer támogatására
  27 500 Ft
 • K9 Inu

  K9 INU®

  • Hazai gyártású termék
  • Daganatos megbetegedés kiegészítő kezelésére
  • Áttétképződés esélyének csökkentésére
  15 950 Ft
A lymphoma kezelése a kutyák esetében, a kemoterápia.
Mivel ez a daganattípus leginkább az egyébként egészséges fiatal és középkorú kutyákat támadja meg, ezért ők rendszerint jobban bírják az agresszív kemoterápiát. Természetesen a kezelés eredménye nagymértékben függ többek közt a daganatos terület nagyságától, az esetleges áttét mértékétől, és az érintett fontosabb szervektől.

Általában az érintett nyirokcsomót sebészetileg eltávolítják, de ennek eredményessége önmagában vitatható. A műtét után általában valamilyen kemoterápiás kezelés következik, mely megöli az esetlegesen ottmaradt daganatos sejteket. A műtéti beavatkozás és a kemoterápia hatékonyan távolítja el a daganat nagy részét, azonban ez csak az egyik fele a gyógyulási folyamatnak. Ezek a beavatkozások nem gyógyítják meg a rákot, nem javítják meg az immunrendszer helytelen működését, ami engedte a daganatos sejtek fejlődését.

Mikor sebészeti beavatkozással és kemoterápiával eltávolítják a szervezetet jelentősen megterhelő daganatos sejtek nagy részét, valamint ezek mellett immunmoduláló terápiával (K9 INU® és K9 InuFactor®) cselekvésre késztetik a szervezet saját védelmi vonalát, az immunrendszert; az esélyek arra, hogy a kutya legyőzze a lymphomát és egy normális élettartamot éljen, kiválóak.

Az immunrendszer erősítése létfontosságú daganatos (Lymphoma, Osteosarcoma, Mastocytoma, Hemangiosarcoma, kutya emlődaganat, stb.), illetve bármilyen egyéb, immun-rendellenességből eredő megbetegedéssel szemben is! Míg a szervezet önállóan nem reagál az adott betegségre, addig nem beszélhetünk igazi gyógyulásról, csak tüneti kezelésről.

Ezért sok állatorvos azt mondja, jogosan, hogy csak meghosszabbítani lehet a kutyus életét, azonban a daganat még ott van.

A limfóma (nyirokcsomó daganat) nagyon jól reagál a kemoterápia és az immunmoduláló terápia együttes alkalmazására!

Hogy melyik kutya milyen jól reagál az immunmoduláló terápiára, azt nehéz általánosítani.  A kezelés sikere számos tényezőtől függ, mint például a kutya életkora, étrendje, kórtörténete, a daganat helye, kiterjedése és mely szervek érintettek.

Az általánosságban elmondható, hogy minél korábban sikerül diagnosztizálni, annál jobbak az esélyek. A lymphoma általában fiatalabb kutyáknál fordul elő. Ha idejében felismerik, a hagyományos kezeléseket kiegészítve, az immunmoduláló szerek biztosítják a legjobb esélyt a kigyógyulásra és a kiújulás megakadályozására.

A megfelelő étrend létfontosságú!

A rák az egyik leggyakoribb halál a kutyáknál. Számos szakértő úgy gondolja, hogy ennek legfőbb oka a helytelen étrend. Általában olyan tápokat, ételeket adunk kedvenceinknek, melyek alapja a gabona, holott a kutyák a természetben nem legelésznek a búzaföldeken. A kutyákban nem alakult ki enzim a gabona megemésztésére, hasznosítására. Ők alapvetően húsevők!

Mikor egy húsevő állat gabona alapú étrenden él, a szervezete nem kapja meg (vagy nem tudja feldolgozni és hasznosítani) a számára megfelelő tápanyagokat, nagy eséllyel immun-rendellenességek léphetnek fel, beleértve a rákot is.

Ha valóban a helytelen táplálék az egyik legfőbb kiváltó oka a rákos megbetegedéseknek, akkor nyilvánvaló, hogy a helyes étrend elengedhetetlen a daganatos kutyák számára. Valójában a megfelelő étrend az egyik legfontosabb tényezője a sikeres daganatos kezelésnek! Hogy a kutyánknak valóban megadjunk mindent a daganat elleni harchoz, a megfelelő tápanyagokat kell biztosítanunk számukra. Azért, mert egy kutyatáp drága, vagy sokan ajánlják, vagy trendi neve van, még nem biztos, hogy az a legjobb a daganatos kutyának. További információért olvassa el a DAGANATOS KUTYA ETETÉSE című cikkünket.


K9 Immunity™

K9 Immunity

K9 Immunity

Kutyáknak készült, immunmoduláló hatású táplálékkiegészítő készítmény, 6 különböző gyógygomba természetes erejével

K9 Immunity -t a daganatos megbetegedésben szenvedő vakvezető munka-kutyák számára fejlesztették ki, azonban ma már elérhető minden kutya számára. Több mint 10.000 daganatos megbetegedésben szenvedő kutyánál alkalmazták már kiemelkedő sikerrel!

A K9 Immunity™ immunmoduláló hatású összetevőket, úgynevezett heteropoliszacharidokat tartalmaz, beleértve a PSK-t, PSP-t, és Lentinant, melyek a három leggyakrabban alkalmazott rákellenes vegyület. Valamint tartalmaz még közel 200 más, szorosan kapcsolódó poliszacharidot, melyek segítik az immunrendszer helyes működését.

A K9 Immunity™ 100%-ban az USDA (Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma) és az EU Certified Organic (Minősített Biotermék) által jóváhagyott összetevőkből, a GMP (Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat) szigorú előírásai és az FDA (Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága) ajánlása alapján készül. Teljesen természetes, nem toxikus, 100%-ban igazolt tisztaságú anyagokból az Aloha Medicinals Inc. által gyártott, naponta adható készítmény.

Forrás: www.dogcancer.net

Hírlevél

Szeretne értesülni a legújabb hasznos cikkeinkről, új termékeinkről?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időnként egy-egy emailben összefoglalva elküldhessük az újdonságokat!

Honlapunk süti (cookie) fájlokat használ a honlap egyes funkcióihoz, biztonsághoz és a felhasználói élmény biztosításához, melyeket a gépén tárol és sajnos szükségesek az oldal használatához. Az oldal használatával Ön hozzájárul ezen cookie-k kezeléséhez.
Tájékoztató