• K9 DogHealth - Immune boosting, cartilage strengthening products for dogs.

A zöldkagyló kivonat hatásai kutyáknál

A zöldkagyló kivonat hatásai kutyáknál 650 366 Kutyaegészség

A zöldkagyló kivonat porcerősítő, ízületvédő és gyulladáscsökkentő hatása mellett segít megőrizni többek között a szív egészségét, a bőr rugalmasságát, illetve jelentős antioxidáns forrás is.

A zöldkagyló kivonat porcerősítő, ízületvédő hatása a kutyáknál

 • Az új-zélandi zöldkagyló, illetve az abból készült kivonat segíti a sérült, gyulladt ízületek regenerálódását.
 • Megtalálható benne az ízületek, porcok, csontok működéséhez szükséges alapvető építőanyagok.
 • Csökkenti, illetve segít megelőzni az ízületi fájdalmat.

A zöldkagyló kivonat porcerősítő és ízületvédő erejét a benne található nagy mennyiségű glükozaminoglikán (GAG) tartalom biztosítja. A zöldkagylóról általánosságban elmondható, hogy enyhíti és orvosolja a mozgás-szervi panaszokat és megbetegedéseket.

"<yoastmark

 

A zöldkagyló kivonat gyulladáscsökkentő hatása

A zöldkagyló gyulladáscsökkentő hatásáért a magas koncentrációjú Omega 3 zsírsav tartalma a „felelős”.
Omega3 zsírsavai között megtalálható az eikozapentaénsav (EPA) is, melynek köszönhető a zöldkagyló kivonat ízületi gyulladás, reumás ízületi gyulladások elleni jótékony hatása.

A zöldkagyló szabadgyökök elleni hatása

 • K9 FullFlex kutya porcerősítő

  K9 FullFlex™

  • Treatment of cartilage wear and arthritis
  • To reduce the development of dysplasia and relieve its symptoms
  • To preserve the mobility of dogs
  18 600 Ft
Természetes élettani folyamat, hogy a szervezetben szabad gyökök keletkeznek. Sejtjeink egy része azért termel szabad gyököket, hogy azok védelmet nyújtsanak a szervezetet megtámadó káros mikroorganizmusok ellen.

A megfelelően működő szervezet képes semlegesíteni is a saját maga által termelt szabadgyököket.

Amennyiben a kelleténél több szabadgyök szabadul fel a szervezetünkben, illetve nem adjuk meg testünknek a semlegesítő folyamatokhoz szükséges tápanyagokat, ez az egyensúly felborul.

The szabadgyökök már nem csak a kórokozókkal szemben lépnek fel, hanem szervezetünk ép sejtjeit is fenyegetik, károsan befolyásolják működésüket, elősegítik az öregedési folyamatokat, valamint károsítják a DNS-t, a fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat.

A zöldkagyló antioxidáns tartalma segít a szervezetnek semlegesíteni a kóros sejtelváltozásokat és a szabadgyököket.

A zöldkagyló kivonat általános öregedés elleni, immunerősítő hatása

 • Öregedés ellen

A zöldkagyló kevésbé ismert előnyei közé tartozik, hogy erősíti a csontokat, fogakat, javítja az idegsejtek működését, valamint a bőr, haj és a köröm egészségéért is felel.

 • Immunerősítés

A zöldkagyló fogyasztása javíthatja a szervezet baktériumok és vírusok elleni védekező képességét, fokozza az antitestek termelődését, illetve gyorsítja a sebgyógyulást. Továbbá erősíti az érfalakat és javítja a vérkeringést is.


K9 FullFlex™

Porckopás gátló anyagokban, glükozaminoglikánban(GAG) és kondroitin-szulfátban gazdag táplálékkiegészítő.

The K9 FullFlex™ a benne található immunerősítő gyógygombákon (K9 Immunity™) kívül nagy mennyiségű és jó minőségű, kifejezetten az artikulációk (a kötőszövetek, a porcok és ízületek) regenerálására és egészségesen tartására szolgáló, természetes anyagokat tartalmaz.

Alkalmazási területek

K9 FullFlex

K9 FullFlex

 • A nagytestű, gyorsan növő kutyafajtáknál kölyökkortól a csontok, porcok, inak táplálására, védelmére, az általános mozgás-képesség javítására.
 • Verseny-, és munkakutyáknál az ízületekre és kötőszövetekre ható fokozott fizikai igénybevétel hatásainak enyhítésére.
 • Tenyésztőknek, a fajtajegyeket leginkább magukon viselő egyedek csontrendszerének (tartásának) egészséges fejlődéséért.
 • Idősödő kutyáknál a kötőszövetek rugalmasságának és erejének megőrzésére, a természetes kopások késlelteté-sére, a kutyák mozgékonyságának megőrzésére.
 • A kötőszövetek (csont, porc, ízület, stb.) sérülése, gyulladása, valamint a különböző ortopéd sebészeti beavatkozások kiegészítő kezelésére, a regenerációs időszak lerövidítésére és a fájdalom csökkentésére.
 • A nem megfelelő tartási, illetve táplálási mód, a korosodás következtében kialakult, vagy a fajtára jellemző betegségek (arthritis, osteoarthritis, különböző típusú diszpláziák, stb.) megelőzésére, kezelésére, tüneteik enyhítésére.

A K9 FullFlex™ főbb összetevői (4000 mg-os rágótabletta)

250 mg
Segít megőrizni az ízületek, porcok, inak egészségét, jó hatásfokkal segíti a porcok regenerálódását, illetve megakadályozza a további károsodást, azzal, hogy karbantartja azokat, „kenést” biztosít számukra.
 
Kalcium karbonát
200 mg
A csontok és ízületek egészségéhez elengedhetetlenül szükséges kalcium pótlására használt vegyület. E mellet enyhíti a gyulladást.
 
200 mg
A kondroitin-szulfát kiváló vízmegkötő képessége miatt a porcszövet egyik fő alkotóeleme. Vízmegkötő képessége biztosítja a porcok mechanikus-elasztikus tulajdonságait.
 
(Beta 1,3-1,6 glükán tartalommal)
185 mg
Egy olyan medicinal mushrooms. koncentrátumokat tartalmazó immunerősítő összetevő, mely általános immunerősítő hatásai mellett gyorsítja az újjáépítési folyamatot, és védelemmel látja el a szervezetet az elhasználódás okozta porckopások megelőzése érdekében.
 
185 mg
Antioxidáns hatásának köszönhetően segíti a sejtek védelmét és támogatja az immunrendszert. Lassítja a sejtek öregedését, részt vesz a szervezet kötőszöveti rostjainak védelmében, a bőr ráncosodásának gátlásában, víztartalmának megőrzésében. A kor előrehaladtával termelődése csökken, külső pótlása javasolt.
 
Hidrolizált tojáshéj hártyából nyert fehérje (ESM)
100 mg
Ha valamelyik, akkor ez az egyik a K9 FullFlex™ legfontosabb hatóanyagai közül. A tojáshéj belső falán található vékony gumiszerű hártyából hidrolízissel állítják elő a jobb biológiai hozzáférhetőség érdekében. Ez a fehérje oldat a különleges tulajdonságai révén a termék egyik legfontosabb – az egészséges ízületekért felelős – alapanyaga. Többek közt a magas (ostyánként 100 mg) ESM tartalom emeli ki a K9 FullFlex™-et a hasonló termékek közül.
 
Kurkuma
90 mg
A kurkuma természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása miatt kedvelt összetevője az ízületerősítő termékeknek, de antioxidáns tartalma és immunerősítő hatása sem elhanyagolható.
 
Boswellia serrata kivonat
70 mg
Egy természetes, NSAID (nem szteroid típusú gyulladáscsökkentő) fájdalomcsökkentő elegy. A morfiummal azonos receptorokra hat, ezáltal azonnali, hosszan tartó, és erős fájdalomcsillapító. És teljesen biztonságos!
 
Szarvasmarhából származó (tej) immun-protein koncentrátum
 
25 mg
 
 
Piper nigrum
(feketebors)
10 mg
Segíthet csökkenteni az ízületi gyulladást és az izmok merevségét.
 

Valamint

Kalcium propionát, lenmag, glicerin, lecitin, nyílgyökér, rozmaring kivonat, növényi olajok és ízanyag.

Tojást és tejet tartalmaz!