• K9 Kutyaeg√©szs√©g - ImmunerŇĎs√≠tŇĎ, porcerŇĎs√≠tŇĎ term√©kek kuty√°knak.

Szarvasgomb√°szat – A saj√°t tapasztalat

Szarvasgombászat РA saját tapasztalat 650 366 Kutyaegészség

√Čvekkel kor√°bban egy kuty√°st√°borban felcsillant a szem√ľnk, mikor szarvasomb√°szat foglalkoz√°s volt kuty√°val. Nan√°, hogy ott volt a hely√ľnk a kuty√°nkkal, Remivel. A hallottak alapj√°n el is kezdt√ľk a gyakorl√°st, de az ott tanultak n√°lunk nem mŇĪk√∂dtek, √≠gy seg√≠ts√©g n√©lk√ľl v√©g√ľl feladtuk. (Helyette agilityzt√ľnk, treibballoztunk √©s nyomk√∂vett√ľnk.)

Azt√°n Remi szemf√©rges lett √©s a kezel√©s k√∂zben kider√ľlt, hogy sz√ľrkeh√°lyog van a szem√©n. V√°rhat√≥, hogy mŇĪt√©t n√©lk√ľl, sz√©p lassan elvesz√≠ti a l√°t√°s√°t. √ögy n√©zett ki, hogy valami orrmunk√°t haszn√°l√≥ sportot kell keresen√ľnk.

Szarvasgomb√°szat

Szarvasgomba

Ekkor hat√°roztuk el, hogy megkeress√ľk Farkas Szilvit. Szilvi a szarvasgombaszkutya.hu alap√≠t√≥ja, √©s szarvasgomba-keres√©ssel, elad√°ssal, illetve szarvasgombakeresŇĎ kutya k√©pz√©ssel foglalkozik. (Szilvivel egy√©bk√©nt T√∂lgyessy Zs√≥fi Online marketing k√©pz√©s√©n tal√°lkoztam, a csoportos feladatokon Ňź volt a p√°rom.)

Nagyon k√≠v√°ncsian v√°rtam, hogy mennyire fogjuk ‚Äě√°tlŇĎni‚ÄĚ Remit a ber√∂gz√ľlt dolgokon, amik a t√∂bb √©ven √°t folytatott nyomk√∂vet√©sen bele√©gtek a fej√©be, de felesleges volt az aggodalom.

Szarvasgomb√°szat: A kezdetek

Augusztus elej√©n kezdt√ľnk. Az elsŇĎ szarvasgomb√°szat foglalkoz√°son Szilvi megn√©zte, milyen a viszonyunk, illetve rendben van-e a viszonyunk Remivel. Azt√°n megmutatta neki a szarvasgomb√°t. Ha csak r√°szagolt m√°r kapta is a jutalmat. Mivel enyh√©n sz√≥lva is labdakattant az eb, √≠gy labda is volt jutalomk√©nt, csak hogy mindenki √∂r√ľlj√∂n.¬† ūüôā

Szarvasgomb√°szat

Remi és a zsákmány

A k√∂vetkezŇĎ foglalkoz√°sokon egyre t√∂bb gomba ker√ľlt elŇĎ, egyre jobban eldugva. ElŇĎsz√∂r csak eldob√°lva, azt√°n m√°r picit eldugva. Egyre nagyobb ter√ľleten, azt√°n egyre bokrosabb, f√°sabb r√©szen elrejtve. √Čs Remi mindig mindent megtal√°lt. Otthon persze ugyan√ļgy gyakoroltunk hŇĪs√©gesen mindennap. A reggelij√©t a lak√°sban eldugott szarvasgomba megmutat√°s√°√©rt kapta.

Azt√°n elj√∂tt a szeptember, amikor is elŇĎsz√∂r √©lesben, az erdŇĎben, az √©lŇĎhely√©n kellett Reminek ki√°snia a gomb√°t. Referenciak√©nt Szilvi egyik kuty√°ja is vel√ľnk volt, de Remi itt sem hagyott cserben. Sz√≥val az Illatos √ļtr√≥l nyolc √©ve √∂r√∂kbefogadott kuty√°nk ism√©t bizony√≠tott, mindegy mit pr√≥b√°lunk ki vele, l√°that√≥an √©lvezettel, eredm√©nyesen csin√°lja.

Novemberben egy amatŇĎr szarvasgomb√°sz versenyen is indultunk az es√©lytelenek nyugalm√°val a sok lagotto (olasz szarvasgomb√°sz kutyafajta) k√∂z√∂tt, azt√°n a kis fekete szŇĎrm√≥kunk elhozta az elsŇĎnek j√°r√≥ kup√°t.

Szarvasgomb√°szat

Az amatŇĎr trifla verseny tr√≥fe√°ja 2019

Most minden h√©ten gyakorlunk √©s v√°rjuk a lehetŇĎs√©get, hogy levizsg√°zhassunk. √Čn elm√©letbŇĎl, Remi gyakorlatb√≥l. Akinek k√©rd√©se lenne ezzel kapcsolatban, √≠rjon nek√ľnk, vagy Szilvinek! Seg√≠t√ľnk!

A l√©nyeg, hogy majdnem mindegy, mit csin√°ltok a kuty√°val, csak csin√°lj√°tok! Nagyon fontos, hogy fizikailag √©s ment√°lisan is rendszeresen elf√°radjon. Valahol neki is ki kell adnia a gŇĎzt.

 

A szarvasgomb√°szatr√≥l bŇĎvebben a szarvasgomb√°szat kuty√°val c√≠mŇĪ cikk√ľnkben olvashattok.

További sportokért, ötletekért látogassatok el kutyás életmód oldalunkra.

Farkas Szilvia ‚Äď www.szarvasgombaszkutya.hu
Online marketing k√©pz√©s ‚Äď www.tolgyessyzsofi.hu

Honlapunk s√ľti (cookie) f√°jlokat haszn√°l a honlap egyes funkci√≥ihoz, biztons√°ghoz √©s a felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny biztos√≠t√°s√°hoz, melyeket a g√©p√©n t√°rol √©s sajnos sz√ľks√©gesek az oldal haszn√°lat√°hoz. Az oldal haszn√°lat√°val √Ėn hozz√°j√°rul ezen cookie-k kezel√©s√©hez.