• K9 DogHealth - Immune boosting, cartilage strengthening products for dogs.

Kisállat biztosítás

Kisállat biztosítás

Kisállat biztosítás 1024 538 DogHealth

Kisállat biztosítás – A nekünk telefonáló gazdik visszajelzései alapján meglepően sokan nem tudják, hogy van lehetőség biztosítást kötni kutyájukra (macskájukra is).

Egyelőre három biztosítótársaság ajánlatait találtuk meg a teljesség igénye nélkül: Aegon, Generali, K&H. Akinek van lakásbiztosítása és megfelel az elvárásoknak, amik egyébként nem a valóságtól elrugaszkodottak, könnyen megkötheti ezt is.
Van lehetőség kölyökkutyának kötni és 1 éves kor után, de még 6-8 éves kor előtt.

Kisállat biztosítás

Kisállat biztosítás

A főbb elvárások az oltások megléte (szopornyica, Rubarth-kór, leptospirosis, parvovirosis, veszettség) és a féregtelenítés. Tehát kb. a kombinált oltás+veszettség elleni. Féreghajtani pedig úgy is kell, ha más nem miattunk, gazdi miatt is hasznos. A mikrochip megléte pedig már alap, nem is hangsúlyozom.

Csak betegség vagy baleset esetén lehet igénybe venni ezt a szolgáltatást. Cserébe a biztosító a szerződésben meghatározott feltételek mellett megtéríti a költségeinket. Ami fontos, hogy kedvencünk sérülése igazoltan betegségből vagy balesetből származzon. Nem térítenek tipikus orvosi beavatkozásokra, mint pl.: ivartalanításra, fogkő leszedésére, éves oltásokra.

Kisállat biztosítás díjak

A biztosítás átlagára 18-50 Ft naponta, csomagajánlattól, biztosítótól függően. Jellemzően van egy éves maximum keret, ameddig megtérítik az állatorvosi költségeket. Ám ezt minden évben kihasználhatjátok (bár reméljük nem fogjátok), nem úgy viselkedik, mint a kötelező biztosítás; a díj nem emelkedik, ha igénybe veszitek.
Ami jó benne, hogy nem kell az állatorvosnak leszerződnie a biztosítóval, ahogy a humán betegbiztosításnál megszoktuk. Bármelyik állatorvosi rendelőbe mehetünk, de mindenképpen számlát kell kérni, azzal lehet majd visszaigényelni az orvosi költségeket. Tehát mehetünk a szokásos „háziorvosunkhoz” is.

Ha eddig nem néztétek volna meg, akkor érdemes a lakásbiztosításotoknál utánajárni a felelősségbiztosításnak is, ugyanis az is köthető a kutyánkra. Ez pedig akkor lehet segítség, ha az utcán csinálna valamit a 4lábú. Urambocsá’ kifutna egy autó elé, vagy más dolgában tenne kárt, megharapna valakit.

Our website uses cookie files for certain website functions, security and user experience, which are stored on your computer and are unfortunately necessary for the use of the site. By using the site, you consent to the processing of these cookies.
Informations