• K9 DogHealth - Immune boosting, cartilage strengthening products for dogs.

Hemangiosarcoma a kutyáknál

Hemangiosarcoma a kutyáknál 650 366 Kutyaegészség

A hemangiosarcoma (a vérerek daganata) a kutyáknál egy igen gyakori, rendkívül rosszindulatú daganat típus és az áttétek gyakran megjelennek már a kezdeti szakaszban.

A hemangiosarcoma főként az erekkel bőven ellátott területeken fordul elő. Azonban valójában a szervezetben bárhol megjelenhet, a test felszínén és belsejében egyaránt. A vért, illetve a vérereket támadja és ezeken keresztül a létfontosságú szerveket, a lépet, a májat, a szívet. Előfordulhat a csontban, a vesékben, a húgyhólyagban, de a szarkóma bizonyos fajtáji megjelenhetnek a bőr felszínén, illetve alatta is.

Mivel ez a tumor a vérsejteken nő, gyakran maguk a daganatok tele vannak vérrel. Ezután a tumor kiszakad, ami belső vérzést okoz.

Bármilyen korú és fajtájú kutyánál előfordulhat, de talán jellemzőbb az idősebb kanokra, különösen a boxer, a szetter, a juhász és a retriver fajtákra.

A hemangiosarcoma tünetei kutyáknál

Szerencsés esetben tapintással diagnosztizálható. Sajnos, sok esetben ennek a rák típusnak nincsenek jól látható tünetei. A kutyus úgy játszik, eszik, alszik, mint rendesen és csak akkor jelennek meg, mikor a daganat már nagyon nagy, és áttét is képződött.

A tünetek nagymértékben függnek a tumor elhelyezkedésétől. Lehet általános gyengeség, levertség, étvágytalanság, hányás, hirtelen fogyás, orrvérzés, ájulás, vérszegénység. Sápadt nyálkahártyák, szívritmuszavar, hasi puffadás, a bőrön megjelenő sötét, vöröses dudor, illetve a bőr felszíne alatt elhelyezkedő kemény, de szabadon mozgó duzzanat.

A hemangiosarcoma kezelése kutyáknál

 • K9 InuExtra

  K9 InuExtra®

  • Additional anti-tumour treatment
  • For sport, competition and working dogs to enhance performance
  • To support the immune system in ageing dogs
  25 800 Ft
A hemangiosarcoma kezelése általában a tumor műtéti eltávolítása, majd kemoterápia.
A műtétre rendszerint csak a felszíni, felszín közeli, illetve belső szervek esetén a nem nagyon mélyen elhelyezkedő tumorok esetén van mód, amennyiben a daganat megfelelően azonosítható.

Általában nem csak magát a daganatot, hanem a körülötte elhelyezkedő, még egészséges szövetek egy részét is eltávolítják a sikeres beavatkozás érdekében. Mivel ez a daganattípus jellegéből fakadóan könnyen, gyorsan, és alattomosan terjed a szervezetben, a műtétet rendszerint kemoterápia követi.

Azonban a korai felismerés, a modern kezelések, a megfelelő daganatos étrend és ezek mellé immunmoduláló terápia használata ( K9 Immunity és K9 Transfer Factor) jelentősen növelheti a kedvező eredmény esélyét.

A hemangiosarcoma alapvetően az immunrendszer helytelen működése következtében kifejlődő betegség!

Hemangiosarcoma kutyáknál

Hemangiosarcoma kutyáknál

Hemangiosarcoma in dogs akkor fejlődik, mikor az immunrendszer nem azonosítja az abnormális sejteket, mint betolakodók, azok elkezdenek véletlenszerűen létrehozni gyenge falú érhálózatot, melyek növekszenek, daganattá fejlődnek, majd kirepednek, és belső vérzést okoznak.

A tradicionális ázsiai gyógyászat, és az utóbbi években a modern orvoslás is alkalmaz speciális, természetes vegyületeket a rákgyógyításban. Ezek feladata, hogy megpróbálják kijavítani az immunrendszer helytelen működését.

A hemangiosarcoma és az immunmoduláló terápia

Az immunmoduláló összetevők aktivitásra késztetik az immunrendszert, hogy a degenerált sejteket felismerje, és megfelelő immunválaszt adjon. A felismerés hatására a szervezet „újra megtanulja”, hogyan reagáljon az abnormálisan fejlődő sejtekre. Elpusztítja azokat, és egészséges hegszövetet hagy a helyükön. Ezt nevezzük immunmoduláló terápiának. 

A műtét és a kemoterápia elengedhetetlenek, hogy eltávolítsuk a szervezetből a már kifejlődött tumort. Azonban elsősorban a szervezet saját ereje szükséges, hogy a kutya legyőzze a betegséget.

Kulcsfontosságú tehát, hogy az állatorvosi kezelések mellett nagy hangsúlyt fektessünk az immunrendszer erősítésére!

Strengthening the immune system is essential in cancer (Lymphoma, Osteosarcoma, Mastocytoma, Hemangiosarcoma in dogs, dog mammary tumour, stb.), illetve bármilyen egyéb, immun-rendellenességből eredő megbetegedéssel szemben is! Míg a szervezet önállóan nem reagál az adott betegségre, addig nem beszélhetünk igazi gyógyulásról, csak tüneti kezelésről.

Sok állatorvos azt mondja, jogosan, hogy csak meghosszabbítani lehet a kutyus életét, de a daganat még ott van. Ha a daganat jelentős része eltávolítható és a máj nem érintett, a hemangiosarcomás kutyák rendszerint jól reagálnak a hagyományos kezelések és valamilyen immun-támogató terápia kombinációjára, mint a K9 INU® és K9 InuExtra®.

A megfelelő étrend létfontosságú

A rák az egyik leggyakoribb halál a kutyáknál. Számos szakértő úgy gondolja, hogy ennek legfőbb oka a helytelen étrend. Általában olyan tápokat, ételeket adunk kedvenceinknek, melyek alapja a gabona, holott a kutyák a természetben nem legelésznek a búzaföldeken. A kutyákban nem alakult ki enzim a gabona megemésztésére, hasznosítására. Ők alapvetően húsevők! Mikor egy húsevő állat gabona alapú étrenden él, a szervezete nem kapja meg (vagy nem tudja feldolgozni és hasznosítani) a számára megfelelő tápanyagokat. Ekkor nagy eséllyel immun-rendellenességek léphetnek fel, beleértve a rákot is.

Ha valóban a helytelen táplálék az egyik legfőbb kiváltó oka a rákos megbetegedéseknek, akkor nyilvánvaló, hogy a helyes étrend elengedhetetlen a daganatos kutyák számára. Valójában a megfelelő étrend az egyik legfontosabb tényezője a sikeres daganatos kezelésnek! Hogy a kutyánknak valóban megadjunk mindent a daganat elleni harchoz, a megfelelő tápanyagokat kell biztosítanunk számukra. Azért, mert egy kutyatáp drága, vagy sokan ajánlják, még nem biztos, hogy az a legjobb a daganatos kutyának. For more information, read our article FEEDING A DOG WITH CANCER .


K9 Immunity™

K9 Immunity

K9 Immunity

Immunomodulating food supplement for dogs with the natural power of 6 different medicinal mushrooms. .

The K9 Immunity was developed for guide dogs suffering from cancer, but is now available for all dogs. It has already been used with outstanding success in more than 10,000 dogs suffering from cancer!

The K9 Immunity™ contains immunomodulatory compounds called heteropolysaccharides, including PSK, PSP, and Lentinan, which are the three most commonly used anticancer compounds. It also contains nearly 200 other closely related polysaccharides that help the immune system function properly.

The K9 Immunity™ is made from 100% USDA (US Department of Agriculture) and EU Certified Organic approved ingredients, under strict GMP (Good Manufacturing Practices) and FDA (US Food and Drug Administration) recommendations. All-natural, non-toxic, 100% certified pure ingredients manufactured by Aloha Medicinals Inc.

 

Sources: www.dogcancer.net