• K9 Kutyaegészség - Immunerősítő, porcerősítő termékek kutyáknak.

Hemangiosarcoma a kutyáknál

Hemangiosarcoma a kutyáknál 650 366 Kutyaegészség

A hemangiosarcoma (a vérerek daganata) a kutyáknál egy igen gyakori, rendkívül rosszindulatú daganat típus és az áttétek gyakran megjelennek már a kezdeti szakaszban.

A hemangiosarcoma főként az erekkel bőven ellátott területeken fordul elő. Azonban valójában a szervezetben bárhol megjelenhet, a test felszínén és belsejében egyaránt. A vért, illetve a vérereket támadja és ezeken keresztül a létfontosságú szerveket, a lépet, a májat, a szívet. Előfordulhat a csontban, a vesékben, a húgyhólyagban, de a szarkóma bizonyos fajtáji megjelenhetnek a bőr felszínén, illetve alatta is.

Mivel ez a tumor a vérsejteken nő, gyakran maguk a daganatok tele vannak vérrel. Ezután a tumor kiszakad, ami belső vérzést okoz.

Bármilyen korú és fajtájú kutyánál előfordulhat, de talán jellemzőbb az idősebb kanokra, különösen a boxer, a szetter, a juhász és a retriver fajtákra.

A hemangiosarcoma tünetei kutyáknál

Szerencsés esetben tapintással diagnosztizálható. Sajnos, sok esetben ennek a rák típusnak nincsenek jól látható tünetei. A kutyus úgy játszik, eszik, alszik, mint rendesen és csak akkor jelennek meg, mikor a daganat már nagyon nagy, és áttét is képződött.

A tünetek nagymértékben függnek a tumor elhelyezkedésétől. Lehet általános gyengeség, levertség, étvágytalanság, hányás, hirtelen fogyás, orrvérzés, ájulás, vérszegénység. Sápadt nyálkahártyák, szívritmuszavar, hasi puffadás, a bőrön megjelenő sötét, vöröses dudor, illetve a bőr felszíne alatt elhelyezkedő kemény, de szabadon mozgó duzzanat.

A hemangiosarcoma kezelése kutyáknál

 • K9 Immunity Plus immunerosito kutyaknakK9 Immunity Plus immunerosito kutyaknak

  K9 Immunity Plus™

  • Daganatos megbetegedés kiegészítő kezelésére
  • Sport, verseny, és munkakutyáknál a teljesítmény fokozására
  • Korosodó kutyáknál az immunrendszer támogatására
  24 500 Ft30 400 Ft
 • K9 Immunity

  K9 Immunity™

  • Daganatos megbetegedés kiegészítő kezelésére
  • Áttétképződés esélyének csökkentésére
  • A kemoterápia mellékhatásainak csökkentésére
  17 000 Ft
A hemangiosarcoma kezelése általában a tumor műtéti eltávolítása, majd kemoterápia.
A műtétre rendszerint csak a felszíni, felszín közeli, illetve belső szervek esetén a nem nagyon mélyen elhelyezkedő tumorok esetén van mód, amennyiben a daganat megfelelően azonosítható.

Általában nem csak magát a daganatot, hanem a körülötte elhelyezkedő, még egészséges szövetek egy részét is eltávolítják a sikeres beavatkozás érdekében. Mivel ez a daganattípus jellegéből fakadóan könnyen, gyorsan, és alattomosan terjed a szervezetben, a műtétet rendszerint kemoterápia követi.

Azonban a korai felismerés, a modern kezelések, a megfelelő daganatos étrend és ezek mellé immunmoduláló terápia használata ( K9 Immunity és K9 Transfer Factor) jelentősen növelheti a kedvező eredmény esélyét.

A hemangiosarcoma alapvetően az immunrendszer helytelen működése következtében kifejlődő betegség!

Hemangiosarcoma kutyáknál

Hemangiosarcoma kutyáknál

Hemangiosarcoma akkor fejlődik, mikor az immunrendszer nem azonosítja az abnormális sejteket, mint betolakodók, azok elkezdenek véletlenszerűen létrehozni gyenge falú érhálózatot, melyek növekszenek, daganattá fejlődnek, majd kirepednek, és belső vérzést okoznak.

A tradicionális ázsiai gyógyászat, és az utóbbi években a modern orvoslás is alkalmaz speciális, természetes vegyületeket a rákgyógyításban. Ezek feladata, hogy megpróbálják kijavítani az immunrendszer helytelen működését.

Az immunmoduláló terápia

Az immunmoduláló összetevők aktivitásra késztetik az immunrendszert, hogy a degenerált sejteket felismerje, és megfelelő immunválaszt adjon. A felismerés hatására a szervezet „újra megtanulja”, hogyan reagáljon az abnormálisan fejlődő sejtekre. Elpusztítja azokat, és egészséges hegszövetet hagy a helyükön. Ezt nevezzük immunmoduláló terápiának. 

A műtét és a kemoterápia elengedhetetlenek, hogy eltávolítsuk a szervezetből a már kifejlődött tumort. Azonban elsősorban a szervezet saját ereje szükséges, hogy a kutya legyőzze a betegséget.

Kulcsfontosságú tehát, hogy az állatorvosi kezelések mellett nagy hangsúlyt fektessünk az immunrendszer erősítésére!

Az immunrendszer erősítése létfontosságú daganatos (Lymphoma, Osteosarcoma, Mastocytoma, Hemangiosarcoma, kutya emlődaganat, stb.), illetve bármilyen egyéb, immun-rendellenességből eredő megbetegedéssel szemben is! Míg a szervezet önállóan nem reagál az adott betegségre, addig nem beszélhetünk igazi gyógyulásról, csak tüneti kezelésről.

Sok állatorvos azt mondja, jogosan, hogy csak meghosszabbítani lehet a kutyus életét, de a daganat még ott van. Ha a daganat jelentős része eltávolítható és a máj nem érintett, a hemangiosarcomás kutyák rendszerint jól reagálnak a hagyományos kezelések és valamilyen immun-támogató terápia kombinációjára, mint a K9 Immunity™ és a K9 Transfer Factor™.

A megfelelő étrend létfontosságú

A rák az egyik leggyakoribb halál a kutyáknál. Számos szakértő úgy gondolja, hogy ennek legfőbb oka a helytelen étrend. Általában olyan tápokat, ételeket adunk kedvenceinknek, melyek alapja a gabona, holott a kutyák a természetben nem legelésznek a búzaföldeken. A kutyákban nem alakult ki enzim a gabona megemésztésére, hasznosítására. Ők alapvetően húsevők! Mikor egy húsevő állat gabona alapú étrenden él, a szervezete nem kapja meg (vagy nem tudja feldolgozni és hasznosítani) a számára megfelelő tápanyagokat. Ekkor nagy eséllyel immun-rendellenességek léphetnek fel, beleértve a rákot is.

Ha valóban a helytelen táplálék az egyik legfőbb kiváltó oka a rákos megbetegedéseknek, akkor nyilvánvaló, hogy a helyes étrend elengedhetetlen a daganatos kutyák számára. Valójában a megfelelő étrend az egyik legfontosabb tényezője a sikeres daganatos kezelésnek! Hogy a kutyánknak valóban megadjunk mindent a daganat elleni harchoz, a megfelelő tápanyagokat kell biztosítanunk számukra. Azért, mert egy kutyatáp drága, vagy sokan ajánlják, még nem biztos, hogy az a legjobb a daganatos kutyának. További információért olvassa el a DAGANATOS KUTYA ETETÉSE című cikkünket.


K9 Immunity™

K9 Immunity

K9 Immunity

Kutyáknak készült, immunmoduláló hatású táplálékkiegészítő készítmény, 6 különböző gyógygomba természetes erejével

K9 Immunity -t a daganatos megbetegedésben szenvedő vakvezető munka-kutyák számára fejlesztették ki, azonban ma már elérhető minden kutya számára. Több mint 10.000 daganatos megbetegedésben szenvedő kutyánál alkalmazták már kiemelkedő sikerrel!

A K9 Immunity™ immunmoduláló hatású összetevőket, úgynevezett heteropoliszacharidokat tartalmaz, beleértve a PSK-t, PSP-t, és Lentinant, melyek a három leggyakrabban alkalmazott rákellenes vegyület. Valamint tartalmaz még közel 200 más, szorosan kapcsolódó poliszacharidot, melyek segítik az immunrendszer helyes működését.

A K9 Immunity™ 100%-ban az USDA (Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma) és az EU Certified Organic (Minősített Biotermék) által jóváhagyott összetevőkből, a GMP (Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat) szigorú előírásai és az FDA (Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága) ajánlása alapján készül. Teljesen természetes, nem toxikus, 100%-ban igazolt tisztaságú anyagokból az Aloha Medicinals Inc. által gyártott, naponta adható készítmény.

 

Forrás: www.dogcancer.net


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/kutyaegk9user/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107