• K9 DogHealth - Immune boosting, cartilage strengthening products for dogs.

Keeping dogs, raising a dog, the good life program

Keeping dogs, raising a dog, the good life program

Keeping dogs, raising a dog, the good life program 650 366 DogHealth

A ma kutyái jellemzően olyan életformában élnek mellettünk, amiben nem használják fel keletkezett energiákat, így azok felgyülemlenek. A helytelen kutyatartás miatt a városi kutyák élete kicsit olyan, mint egy luxus börtön.

Az egészséges életmód kifejezést egyre gyakrabban hallhatjuk emberi vonatkozásban, ezért tudjuk, hogy nagyjából mi tartozik ide: az egészséges táplálkozás, a mozgás, a nyugodt pihenés, stb. Ezek többnyire testünk egészségét szolgálják. Ehhez jönnek még olyan tevékenységek, igények, amelyek mentális egészségünk miatt fontosak.

Ilyenek az emberi kapcsolataink, találkozásunk új ingerekkel, a tanulás, a kultúra, a szórakozás és hasonlók. A kutyáknál sincs ez másképp!

A helytelen kutyatartás, az okozott fizikai és mentális betegségek

Felelős kutyartás

Felelős kutyartás

All living things produce energy that is necessary for life support and everyday life. But dogs live in a way of life next to us in which they do not use these energies, so they accumulate.

They don't have to hunt for food, they don't have to defend their territory most of the time, and in many cases their reproduction doesn't depend on their ability to defeat their rivals.

In the past, volt funkciója az egyes fajtáknak, és nagyon is megdolgoztak a napi betevőért! Ma azonban a városi kutyák élete kicsit olyan, mint egy luxus börtön.

Teljes kiszolgálást kapnak, és olyan programokban vesznek részt (ha egyáltalán), amik sokszor nem fedezik a valós igényeket.

Márpedig ha a nem megfelelő kutyatartás miatt a felgyűlt energiákat nem tudják levezetni, ha nincs semmi dolguk és kényszerpihenőre vannak fogva, az nem csak viselkedésproblémákhoz, de egészségügyi gondokhoz is vezet. 

Nem véletlen, hogy manapság olyan kutyabetegségekkel találkozunk, amik korábban elképzelhetetlenek voltak. Olyan testi betegségek, mint az allergia, a daganatos megbetegedések, vagy olyan mentális betegségek, mint a szeparációs stressz vagy a túlzott érzékenység szinte általánossá váltak az ezredfordulón. Ezek korábban elképzelhetetlenek voltak.

A kutyatartás felelőssége nem merül ki abban – bár sokan elegendőnek gondolják -, hogy a létfenntartást és a szeretetet biztosítjuk.

A kutya lefárasztása

Consciously (mentally) exhausting your dog is just as important as, for example, eating the right food, and even more!

A másik fontos tudnivaló, hogy a kutya fizikai kifárasztás önmagában kevés! Vajon hányan ismernek magukra, mikor egy háromórás séta után hazaérve is, a kutya kb. húsz percig kontrollálható, utána ugyanolyan agilis, izgága, sőt néha kezelhetetlenebb, mint a nagy séta előtt.

Egy kutyát nem elég rátenni a futópadra és hagyni, hogy elfáradjon.

Teret kell adnunk ösztöneik kielégítéséhez és genetikusan örökölt képességeik kihasználásához. Ez kutyád származásától és habitusától függően változó igényeket jelenthet.

Szintén fontos, hogy kutyád agyát is megmozgasd. Ha olyan szellemi kihívások elé állítod, amiket még épp meg tud oldani, az sikerélményt okoz. Mindezeken túl fontos szempont, hogy ezekben a programokban a kutyád veled együtt vegyen részt, és te legyél az, aki az események folyását, a közös akció kezdetét és végét meghatározod.

Coordinated, group work, "collective action", led by the dominant individual - in this case the master - is one of the most important parts of a dog's life.

Ahhoz, hogy kutyánk egészséges és kiegyensúlyozott lehessen, szüksége van energiáinak leadására, azaz fizikailag, szellemileg és ösztöneit tekintve is le kell fárasztanunk. Ennek hiánya viselkedésbeli és különböző egészségügyi problémákhoz vezethet és sok esetben vezet is. Legjellemzőbb egészségügyi problémák, a különböző, immunrendszerrel kapcsolatos megbetegedések. (allergia, daganatos megbetegedések, stb.)

Fontos, ha ilyen betegségre utaló tüneteket fedezünk fel kedvencünkön:

 • Konzultáljunk állatorvosunkkal a pontos diagnózis felállítása érdekében.
 • Erősítsük meg kedvencünk immunrendszerét (K9 Immunity™K9 Immunity Plus™K9 FullFlex™ ) a komolyabb betegségek kialakulásának elkerülése érdekében.
 • Valamint azonnal változtassunk a kutyánk és köztünk lévő kapcsolaton, a kutyánk étrendjén és életmódján!

A helyes kutyatartás, a közös akciók

A “közös akciókat” is magában foglaló kutyatartás, a megfelelően kialakított életmódprogram nem csak kutya testi és mentális egészségére vannak jó hatással, de elengedhetetlen elemei a kutya-gazda viszony rendezésének is!

Felelős kutyartás

Vannak olyan programok, amik az összes szempontnak egyszerre megfelelnek, és vannak, melyek csak bizonyos részeket elégítenek ki. Fontos a változatosság és a fajtatársakkal való találkozás is, és semmiképp sem elhanyagolható a kutya ősi lakóhelyének, az erdőnek, a természetnek a rendszeres látogatása.

Egy jól összeállított életmódprogram fő szempontjai:
  Számtalan olyan program létezik, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak. A teljesség igénye nélkül mutatunk be párat:
 • fizikai lefárasztás
 • szellemi lefárasztás
 • ösztönenergiák levezetése
 • a közös program a gazdával, a gazda irányításával
 • a természetes közeg látogatása
 • fajtatársakkal való találkozás

Kutyatartás: Jó, de hogy kezdjem el

Például egy labdával. Egy labda tökéletesen alkalmas arra, hogy azokat az alapokat lefektesd, amiken keresztül kutyád szunnyadó képességei felszínre tudnak törni; ezek ahhoz szükségesek, hogy később, ő és magad számára is, szórakoztatóbb programokban is részt vehessetek – valljuk be a labdás játék előbb-utóbb unalmassá válhat.

Időnként ne csak eldobd a labdát, hanem versenyezzetek érte, lopd el, kergesd kutyádat, dugd el (vagy fogd be a kutya szemét) és hagyd, hogy megkeresse, kérj tőle feladatokat, mielőtt megkapja kedvenc játékát, stb. – ezt már a Te fantáziádra bízzuk. Az is feladatod, hogy eközben figyeld a kutyád; mi az, ami a leginkább érdekli, mitől kerül igazán izgalomba, és mi az, ami hidegen hagyja.

Egy másik jó módszer az életmódprogramok elkezdésére a klikkeres tanítás – ez nagyszerű módja a kutya szellemi megdolgoztatásának és mindkettőtök számára nagyon élvezetes tevékenység. A klikkerről és az alapokról a legtöbbet Vámosi-Nagy Nóra Klikk! c. könyvéből tudhatsz meg.

Manapság egyre több interaktív játék kapható a boltokban, de te magad is adhatsz feladványokat – jöjjön rá ő maga, hogy kell megkerülni a fát, ha a pórázzal felakadt rá, vagy hogyan tud átjönni valami alatt-fölött, ami az útjában van – erre Nóra könyve számtalan gyors és szórakoztató lehetőséget megmutat.

A tanítás “megtanulását” elkezdheted kutyaiskolában is. A számtalan kutyaiskola közül mi anno Tükör iskolát választottunk és azóta is a Tükör Módszer hívei vagyunk.

A fent leírtakból jól látszik, az életmód programok tárháza szinte végtelen. Két közös pont azonban összeköti mindet: jó életmód program nélkül nincs boldog kutya és a jó életmódprogramot kutya és gazda egyaránt élvezi, mint ahogy az utána jól megérdemelt pihenőt is. 


K9 FullFlex™

Porckopás gátló anyagokban, glükozaminoglikánban(GAG) és kondroitin-szulfátban gazdag táplálékkiegészítő.

Similar to K9 FullFlex™ contains, in addition to the immune-boosting medicinal mushrooms (K9 Immunity™) contained in it, a large amount of high-quality natural substances specifically designed to regenerate and keep joints (connective tissues, cartilage and joints) healthy.

Areas of application

K9 FullFlex

K9 FullFlex

 • For large, fast-growing dog breeds, from a young age, to nourish and protect the bones, cartilage, and tendons, and to improve the general ability to move.
 • To alleviate the effects of increased physical stress on the joints and connective tissues of racing and working dogs.
 • For breeders, for the healthy development of the skeletal system (maintenance) of the individuals that most closely carry the breed traits.
 • In aging dogs, to preserve the elasticity and strength of the connective tissues, to delay natural wear and tear, and to preserve the dogs' mobility.
 • For the additional treatment of injury and inflammation of connective tissues (bones, cartilage, joints, etc.), as well as various orthopedic surgical interventions, to shorten the regeneration period and to reduce pain.
 • Inappropriate housing and feeding, diseases due to ageing or diseases specific to the breed (arthritis, osteoarthritis, various types of dysplasia, etc.) prevention, treatment and alleviation of symptoms.

Main ingredients of K9 FullFlex™ (4000 mg chewable tablet)

250 mg
It helps to maintain the health of joints, cartilages and tendons, helping them to regenerate and preventing further damage by maintaining and lubricating them.
 
Calcium carbonate
200 mg
A compound used to replace calcium, which is essential for the health of bones and joints. This breast relieves inflammation.
 
200 mg
Chondroitin sulphate is a major constituent of cartilage tissue due to its excellent water-binding capacity. Its water-binding capacity ensures the mechanical-elastic properties of cartilage.
 
(with Beta 1.3-1.6 glucan content)
185 mg
An immune-boosting ingredient containing medicinal mushrooms concentrates that, in addition to its general immune-boosting effects, accelerates the rebuilding process and provides the body with protection to prevent cartilage wear and tear.
 
185 mg
Thanks to its antioxidant action, it helps protect cells and supports the immune system. It slows down the ageing of cells, helps protect the body's connective tissue fibres, inhibits wrinkling and preserves the skin's water content. Its production decreases with age and external supplementation is recommended.
 
Hidrolizált tojáshéj hártyából nyert fehérje (ESM)
100 mg
If either, it is one of the key active ingredients in K9 FullFlex™. It is produced by hydrolysis from a thin rubbery membrane on the inner wall of the eggshell for improved bioavailability. This protein solution has unique properties that make it one of the most important ingredients in the product, responsible for healthy joints. Among other things, the high ESM content (100 mg per wafer) distinguishes K9 FullFlex™ from similar products.
 
Turmeric
90 mg
Turmeric's natural anti-inflammatory and analgesic properties make it a popular ingredient in joint care products, but its antioxidant content and immune-boosting effects are not negligible.
 
Boswellia serrata extract
70 mg
It is a natural NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drug) pain reliever. It acts on the same receptors as morphine, making it an immediate, long-lasting and powerful pain reliever. And it's completely safe!
 
Bovine (milk) immune protein concentrate Colostrum
 
25 mg
 
 
Piper nigrum
(feketebors)
10 mg
It can help reduce joint inflammation and muscle stiffness.
 

As well as

Calcium propionate, linseed, glycerin, lecithin, arrowroot, rosemary extract, vegetable oils, flavouring.

Contains eggs and milk!

Our website uses cookie files for certain website functions, security and user experience, which are stored on your computer and are unfortunately necessary for the use of the site. By using the site, you consent to the processing of these cookies.
Informations