• K9 DogHealth - Immune boosting, cartilage strengthening products for dogs.

A Frizbi

A Frizbi

A Frizbi 650 366 DogHealth

frizbi

A frizbi – Ahogy az emberek elvárosiasodtak, kutyáik nagy része csupán társállat lett. Megszűnt a tényleges munkafeladatuk (ezáltal mentális és fizikai lefárasztásuk), amiért anno tenyésztésüket elkezdték.
Szükséges valamivel foglalkoztatnunk kutyánkat, hiszen számukra a munkavégzés, az aktív tevékenység lételem, illetve egészségük megóvásához is elengedhetetlen. A frizbi egy remek játék lehet erre.

A városi kutyák számára eléggé korlátozottak a lehetőségek mozgásigényük kielégítésére. Ha szeretnénk megadni kutyánknak a minden szempontból legjobb életet, mindenképpen gondoskodnunk kell számára megfelelő mozgásról, tevékenységről.

Ennek számtalan módja van. Kutyaiskoláknál számtalan lehetőséget találhatunk a sportolásra. Azonban azok számára, akik nem tehetik meg, hogy szervezett foglalkozásokra járjanak, kiváló lehetőséget kínál az egyik legújabb sport, a kutyás frizbi. Első hallásra talán furcsa, hogy a műanyag korong dobálását sportnak nevezzük, ám a következőkben láthatjuk, amellett, hogy kiváló szabadidőtöltés és játék,

A frizbi és az apportkészség még igazi versenysportként is űzhetjük a frizbit

"<yoastmark

A kutyák alapvető tulajdonsága az apportkészség, vagyis a legtöbb kutya kifulladásig képes a gazdi által eldobott labdát, vagy bármiféle tárgyat újra és újra visszahozni. Ez a tulajdonság alapozza meg, hogy a frizbi ilyen kiváló játéklehetőséget nyújt kutyáinknak.

A játék a tengerentúlról érkezett hazánkba. Ott már több mint tíz éve rendeznek világbajnokságot is, de számtalan kutya számára ez a hétköznapok mozgásának legjobb lehetősége. 

A frizbi egyik nagy előnye, hogy tulajdonképpen nem kell h

ozzá semmi, csak egy jó kedvű, mozgékony kutya, és néhány kutyák számára gyártott frizbi.

Ez azért fontos, mert a kutyás korong olyan anyagból készül, ami nem törik, és nem okoz sérülést a kutyának. A frizbit bárhol gyakorolhatjuk, ahol elég hely áll rendelkezésre a dobáshoz.

A játék lényege, hogy a kutya még a levegőben elkapja a frizbit, és igyekezzen vele vissza a gazdihoz.

A legtöbb kutya a maga örömére hamarosan rájön, hogy még izgalmasabb a dolog, ha felugrik, és a levegőből halássza le a frizbit, ezért aztán akrobatikus produkciókat is bemutatnak. A játék így kiválóan alkalmas a napi mozgás mellett szervezett sportolásra is.

A frizbi sportnak több változata is ismert, ebből hazánkban jellemzően két módozat terjedt el:

 • Az egyik, a távolsági verseny, egy 40 méter hosszú pályán zajlik, amely különböző pontértékű sávokra van bontva. A legtávolabbi sáv a legmagasabb pontértékű. A játékban egy perc áll rendelkezésre, ez alatt az idő alatt kell a korongot minél többször minél távolabb dobni, és a kutyának a levegőben elkapva visszahozni.
 • A másik ágazat the chance of developing szabad stílus. Itt másfél perc alatt kell mindenféle játékos, akrobatikus ugrásokat bemutatni, zenei aláfestéssel, mint egy tánc, vagy műkorcsolya kűrben.A frizbi varázsa abban rejlik,
  hogy bármilyen kutyával játszható, aki szeret futni, ugrálni, és a pár perces játéktól a versenyig a kutyának mindig csak egy kellemes élmény a gazdájával együtt töltött idő.

Frizbi – Hogyan tanítsuk meg elkapni

 1. Először húzogasd a korongot a földön, hogy a kutyának felkeltsd az érdeklődését és üldözni kezdje. Ha a kutya nem mutat érdeklődést, akkor legyél még izgatottabb, a kutyától elfele mozgasd a frizbit, mintha egyáltalán nem is akarnád neki odaadni. Szaladj el vele, dobáld magadnak, mutasd a kutyának, hogy milyen remekül szórakozol és nem is akarod bevonni a játékba.
 2. Ha sikerült felkelteni a kutya érdeklődését, akkor fejjel lefelé csúsztasd el a földön a frizbit és hagyd, hogy elkapja.
 3. Ha a kutya következetesen visszahozza a frizbit akkor gurítsd neki el a talajjal függőlegesen.
 4. Ezek után tanítsd meg neki, hogy kerüljön meg. Ezzel majd lesz elég időd eldobni a frizbit anélkül, hogy a kutya sürgetne. Ha jobb kezes vagy akkor a kutyának a jobb oldaladról a balra kell kerülnie. Először fordulj a kutyával együtt (vezesd a frizbivel) hogy értse, mit szeretnél tőle. Fordulj az óra járásával megegyezően.
 5. Ha a kutya megértette, akkor hamarosan már nem kell vele együtt fordulnod, e nélkül is megkerül.
 6. Ha bal kezes vagy akkor a kutya a bal oldalon indul és a jobb oldaladra kerül. Először fordulj a kutyával együtt (vezesd a frizbivel) hogy értse, mit szeretnél tőle. Fordulj az óra járásával ellentétesen.
 7. Ha idáig eljutottatok, ideje megtanítani a kutyát elkapni a korongot!
 8. Tartsd a korongot a kutya elé, és ahogy elkapja add ki a vezényszót: “fogd!” vagy “tiéd!”.
 9. Ha ez megy, akkor picit dobj a korongon a kutya felé és add ki a vezényszót éppen mielőtt elkapja.
 10. Kezd el növelni a dobás távolságát, és használd a vezényszót, hogy a kutya megtanulja időzíteni a korong elkapását.

Hasznos tippek – Frizbi

 • A gyakorlások legyenek rövidek! Inkább háromszor öt percet gyakorolj a kutyával egy nap, mint egyszerre 15 percet!
 • Ha a kutya hamar kifárad, ne használd a frizbit a kutya pörgetésére. Használj labdát vagy más játékot.
 • A korong legyen egy különleges játék. Soha ne hagyd a kutya orra előtt, hogy egyedül játsszon vele vagy rágcsálja.
 • Ne veszítsd el a türelmed gyakorlás közben. A kutya akkor is érzi a feszültséget, ha nem mutatod kifele. Nem akarod, hogy a kutya kellemetlen élményeket kapcsoljon a frizbihez.
 • Légy türelmes és szórakozzatok jól!
(Forrás: Flydogs Hungary)

K9 FullFlex™

Porckopás gátló anyagokban, glükozaminoglikánban(GAG) és kondroitin-szulfátban gazdag táplálékkiegészítő.

Similar to K9 FullFlex™ contains, in addition to the immune-boosting medicinal mushrooms (K9 Immunity™) contained in it, a large amount of high-quality natural substances specifically designed to regenerate and keep joints (connective tissues, cartilage and joints) healthy.

Areas of application

K9 FullFlex

K9 FullFlex

 • For large, fast-growing dog breeds, from a young age, to nourish and protect the bones, cartilage, and tendons, and to improve the general ability to move.
 • To alleviate the effects of increased physical stress on the joints and connective tissues of racing and working dogs.
 • For breeders, for the healthy development of the skeletal system (maintenance) of the individuals that most closely carry the breed traits.
 • In aging dogs, to preserve the elasticity and strength of the connective tissues, to delay natural wear and tear, and to preserve the dogs' mobility.
 • For the additional treatment of injury and inflammation of connective tissues (bones, cartilage, joints, etc.), as well as various orthopedic surgical interventions, to shorten the regeneration period and to reduce pain.
 • Inappropriate housing and feeding, diseases due to ageing or diseases specific to the breed (arthritis, osteoarthritis, various types of dysplasia, etc.) prevention, treatment and alleviation of symptoms.

Main ingredients of K9 FullFlex™ (4000 mg chewable tablet)

250 mg
It helps to maintain the health of joints, cartilages and tendons, helping them to regenerate and preventing further damage by maintaining and lubricating them.
 
Calcium carbonate
200 mg
A compound used to replace calcium, which is essential for the health of bones and joints. This breast relieves inflammation.
 
200 mg
Chondroitin sulphate is a major constituent of cartilage tissue due to its excellent water-binding capacity. Its water-binding capacity ensures the mechanical-elastic properties of cartilage.
 
(with Beta 1.3-1.6 glucan content)
185 mg
An immune-boosting ingredient containing medicinal mushrooms concentrates that, in addition to its general immune-boosting effects, accelerates the rebuilding process and provides the body with protection to prevent cartilage wear and tear.
 
185 mg
Thanks to its antioxidant action, it helps protect cells and supports the immune system. It slows down the ageing of cells, helps protect the body's connective tissue fibres, inhibits wrinkling and preserves the skin's water content. Its production decreases with age and external supplementation is recommended.
 
Hidrolizált tojáshéj hártyából nyert fehérje (ESM)
100 mg
If either, it is one of the key active ingredients in K9 FullFlex™. It is produced by hydrolysis from a thin rubbery membrane on the inner wall of the eggshell for improved bioavailability. This protein solution has unique properties that make it one of the most important ingredients in the product, responsible for healthy joints. Among other things, the high ESM content (100 mg per wafer) distinguishes K9 FullFlex™ from similar products.
 
Turmeric
90 mg
Turmeric's natural anti-inflammatory and analgesic properties make it a popular ingredient in joint care products, but its antioxidant content and immune-boosting effects are not negligible.
 
Boswellia serrata extract
70 mg
It is a natural NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drug) pain reliever. It acts on the same receptors as morphine, making it an immediate, long-lasting and powerful pain reliever. And it's completely safe!
 
Bovine (milk) immune protein concentrate Colostrum
 
25 mg
 
 
Piper nigrum
(feketebors)
10 mg
It can help reduce joint inflammation and muscle stiffness.
 

As well as

Calcium propionate, linseed, glycerin, lecithin, arrowroot, rosemary extract, vegetable oils, flavouring.

Contains eggs and milk!

Our website uses cookie files for certain website functions, security and user experience, which are stored on your computer and are unfortunately necessary for the use of the site. By using the site, you consent to the processing of these cookies.
Informations