• K9 DogHealth - Immune boosting, cartilage strengthening products for dogs.

A kutya daganat és a gyógygomba

A kutya daganat és a gyógygomba 650 366 Kutyaegészség

The K9 INU®, K9 InuExtra®, K9 Immunity™  és K9 Immunity Plus™ természetes gyógygomba tartalmú, immunerősítő készítmény kutyáknak, melyek segítenek felvenni a harcot egy olyan komoly betegséggel szemben, mint a kutya daganat.

A K-9 Immunity™-t az emberi rákkutatás eredményeire alapozva fejlesztették ki, és először a vakvezető kutyák daganatos kezelésénél használták.

Segít, ha megértjük mi is a daganat pontosan

dog cancer

dog cancer

Az immunrendszer egyik fő funkciója, hogy azonosítsa és elpusztítsa a hibás, daganatos sejteket, mielőtt ezek tovább reprodukálnák önmagukat és a hibát. A kutya daganat kialakulásának leggyakoribb oka leegyszerűsítve nem más, mint – az immunrendszer helytelen működése miatti – reakcióhiba.

Egy egészséges kutyában hozzávetőlegesen 100 millió új sejt képződik minden nap. Ezek nagy többsége egészséges, azonban abnormal progeny cells are also produced regularly.

This is a normal physiological process, as the cells of a properly functioning immune system (lymphocytes, Nk cells, etc.) recognise and destroy them, thus preventing defective cell proliferation.

The canine cancer development process

 • Cell division produces degenerate, mutant cells. The number of defective cells produced is affected by a number of factors, including toxins, radiation, birth defects and natural ageing. Age causes most of the defective cells to form. This is why tumours are more common in older dogs.
 • Typically, the body recognises and neutralises the resulting defective cells within the first days/weeks/months of their growth and spontaneous healing takes place.
 • However, if the immune system fails to respond properly, the correct immune response is not achieved, and the defective cells continue to reproduce themselves until they grow to a size that can be detected by a doctor and we are talking about an actual cancer.

Tehát ha az immunrendszer nem veszi észre a hibás sejtet és nem reagál megfelelően, daganat fejlődhet. Mire elég nagy lesz ahhoz, hogy rákként diagnosztizálják, ez már több százmillió abnormális sejtet jelent. Ekkor sebészeti úton, sugárkezeléssel, vagy kemoterápiával eltávolítják a daganatot, azonban a kiváltó ok még nem szűnt meg, a daganat visszanövésére nagy az esély.

Azt gondolhatnánk, hogy viszonylag könnyű kigyógyulni a rákból. Hiszen egyszerűen fogunk egy kést és kivágjuk, kemoterápiával elpusztítjuk, vagy sugárkezeléssel kiégetjük. Ezek a módszerek nagyon hasznosak, hogy közvetlenül a rákos sejteket pusztítsuk el, azonban ezekkel nem szüntettük meg a tumor kiváltó okát. Az immunrendszer továbbra sem működik megfelelően és a jövőben is engedi a degenerált sejtburjánzást.

 • K9 InuExtra

  K9 InuExtra®

  • Additional anti-tumour treatment
  • For sport, competition and working dogs to enhance performance
  • To support the immune system in ageing dogs
  25 800 Ft

Míg nem teszünk megfelelő lépéseket, hogy beindítsuk a szervezet öngyógyító mechanizmusát és elérjük a megfelelő immunválaszt, a daganat kiújulhat, áttét képződhet! És nem beszélhetünk gyógyulásról! Itt “száll ringbe” az immunmoduláló terápia.

Dog cancer and immunomodulatory therapy

Száz évvel ezelőtt a leghatékonyabb rák ellenes kezelési eljárásnak az érvágás és a piócák számítottak. Napjainkban a hagyományos kezelések, a sebészeti beavatkozás, a kemoterápia, illetve a sugárkezelés a legfőbb fegyver a rák ellen. Ezek határozottan szükségesek az eredményes kezeléshez, hiszen egyértelműen csökkentik a daganatot. Azonban a kiváltó okot, azt, hogy az immunrendszer miért engedi a rákos sejtek burjánzását, nem szüntetik meg.

Ez az oka, hogy egyre nagyobb teret nyernek a hagyományos eljárások mellett az alternatív terápiák. Jelenleg az egyik legígéretesebb, az immunmoduláló, vagyis immunrendszer befolyásoló terápia.

Immunomodulatory therapy consists of two parts:

 • to reduce the size of the tumour using traditional methods (surgery, chemotherapy, radiotherapy),
 • activate the immune system, make it recognise the tumour cell and trigger an appropriate immune response.

The K9 Immunity™, and K9 Immunity Plus™ products are composed of 6 different natural immune-boosting medicinal mushrooms.. Legfőbb hatóanyaguk a heteropoliszacharidok, melyek immunstimuláló, daganat és áttétképződés gátló hatása már több „fórumon” bizonyított.

A kutya daganat elleni alternatív gyógymódok legnagyobb csoportját manapság a heteropolysaccharide immunmodulator-ok alkotják. Ezek olyan összetevők, melyek beindítják a fokozott immunfunkciót. Ezek a polysaccharide összetevők összekötik a külső érzékelőket a különböző immun-sejtekkel és aktiválják azokat. Fokozzák a megfelelő sejtek termelését, illetve beindítják bizonyos vegyszerek kibocsátását (cytokines), melyet Tumor Necrosis Factor-nak hívnak. (’daganathalálozási tényező’)

Számos immun-mechanizmus létezik, melyek együtt tevékenykednek, hogy a rákos sejtképződésre megfelelően reagáljon a szervezet.

Míg az egyik fő mechanizmus a poliszaccharid elsődleges feladata az immunstimulálás, addig vannak olyan másodlagos mechanizmusok, melyeknek szintén fontos szerepük van. Jelen vannak a vérben kicsi, fehérje (protein) molekulák is, amelyek immun-azonosító molekulaként cselekednek. Ezeket Transfer Faktoroknak hívjuk. A transfer faktorok jelenléte nagyon fontos az egészséges szervezet szempontjából, de önmagukban nincs számottevő hatásuk a daganattal szemben.

Azonban klinikai tesztek és megfigyelések alapján, jelentősen segítik a poliszacharidok biológiai hasznosulását, ezáltal fokozva a K9 Immunity hatását.